dilluns, 17 d’octubre del 2016

Terrassa, tot un clàssic per la Sabadell.

Galop d'entrada
de la Colla Sabadell
Aquest passat diumenge els de la taca tenien un d'aquells desplaçaments plàcids. Curt en distància i sense cap mena de pressió, a diferència de l'any passat, on es va decidir el campionat més ajustat dels últims temps.

En aquesta ocasió, la Sabadell participava en la categoria de lliures. Hi havia convocades nou parelles, i es va donar descans a tots els dansaires que venien arrossegant alguna molèstia o lesió. Així doncs amb aquest condicionant, la Sabadell presentava una rotllana del tot inèdita.

Amb un fantàstic galop, dedicat a les colles Amunt i Crits, començava el concurs. Una primera sardana,  “Com si fos ahir”, d'en Jordi Paulí, molt  contrapassada als curts, melodiosa i amb molta interpretació, va donar peu a que els de la Taca apuntessin alt amb un gran conjunt i una interpretació arriscada, que en acabar va deixar als dansaires amb la satisfacció d'haver fet una bona ballada.

Després d'un temps de sequera,
els nostres revessaires
l'han tornat a resoldre
El Sol començava a escalfar de valent, era el torn de la revessa i semblava que ell també volia veure si aquest cop la Sabadell la resoldria correctament. I així va ser una nova revessa al sac.

Sense gaire temps per les celebracions, era el torn de la segona de lluïment, “Arribant al cim”, d'en Joan Elías, una sardana amb un ritme mes viu, de tiratge parell, i tot i que va haver mes canvis d'alineació va fer créixer la colla, podent així mostrar també un gran nivell.

Així doncs, amb la feina feta i ja relaxats, els de la taca van poder gaudir de la tercera sardana del bàsic d'honor.

Era el moment de les classificacions, no tenien res clar, hi havia dues colles mes amb un gran nivell i podia passar de tot. Però va passar el que havien anat a buscar, dos primers unànimes i campions de lliures.

Sant Martirià escalfant motors
per a les festes de Banyoles
I aquesta setmana segona de les tres proves de foc per la Sabadell abans de la gran final de Balaguer.  Un altre clàssic, Banyoles, seu de la màxima rival aquesta temporada, la Claror de Goges, un marc incomparable pel concurs, que aquest any compta amb una quarantena de colles, i amb l'atractiu de la tarda, la Competència de cobles, una ballada increïble que els de la Taca esperen amb ganes cada any.

El concurs de Banyoles serà el proper diumenge a la Plaça Major a les 11.30 i amb la Cobla Ciutat de Girona.



Joan Aracil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada