diumenge, 1 de maig del 2016

La Colla Sabadell es reivindica a Òdena guanyant el concurs amb autoritat.

Cobla Sabadell
Com ja és habitual, el sol és el gran protagonista en el concurs d'Òdena, però aquest any, a més s'han volgut afegir dos elements més, el fred i el vent, per tant, a l'acabar el concurs tots els dansaires que han participat d'aquest gran esdeveniment, han quedat, torrats pel sol, gelats pel fred i completament descabellats. Però els sardanistes, són gent intrèpida, alhora que resistents a qualsevol element de la Mare Natura que els posi a prova, no deixant-se acovardir així com així, per molt baixes que siguin les temperatures, ni que faci un vent huracanat capaç de emportar-se volant els banderins de les colles, fins a la mateixa Carretera Nacional II.

Però de tot això l'organització no ha tingut cap responsabilitat, al contrari, el concurs ha començat puntual i ha transcorregut sense cap mena d’incidència.

Però ara deixem a la Mare Natura tranquil·la, perquè, al cap i a la fi, ella només compleix amb la seva obligació.

La Marina i el Jordi Oliveres
Per a la Sabadell aquest concurs era molt important, primer per seguir aspirant a la consecució del Campionat Territorial, i segon per trencar un dinàmica negativa de resultats, que va començar a Perpinyà, i que va tenir la seva continuïtat a Sant Cugat, i tot això, malgrat que  el nivell sardanístic exhibit als dos concursos va ser molt alt, aquest fet, va deixar als dansaires de la Taca una mica desconcertats, com no sabent el que estava passant, ja que, si bé el “maligne síndrome Dr. House", ha tornat de la forma més virulenta possible, deixant en el dic sec a diversos dels seus dansaires, la Sabadell té prou fons d'armari com per seguir competint al màxim nivell.

Com així s'ha comprovat a la primera tanda, la Cobla Sabadell ha interpretat la sardana "Aina" de Xavier Capdevila, una sardana de tiratge curt, que la Taca ha sabut esprémer tota la interpretació que contenien les seves notes, acompanyat d'un superb conjunt de l'anella, a la segona, una preciosa sardana de l'Enric Ortí "Somnis de fidelitat" també resolta sense massa problemes, un cop acabades les sardanes de lluïment, que curiosament tenien el mateix tiratge, els nostres espies insubornables, han dictaminat, que aquesta vegada el jurat donaria dos primers a la Sabadell, com així ha sigut.

A l'apartat revessa, la ratxa de sardanes resoltes correctament segueix endavant, el nostre equip de revessaires han tornat a demostrar que són uns autèntics cracs.

La Taca Verda a Sabadell 2015
Amb aquest triomf, la Sabadell asserena l'estat d'ànim i dóna confiança pel proper concurs del Territorial, que tindrà lloc a Berga el 22 de maig.
Però abans de Berga, tenim un concurs molt especial, el nostre concurs, el qual se celebrarà el proper diumenge a Sabadell, amb motiu de les festes de l'Aplec de la Salut. Aquest any, la Taca Verda també ballarà com a colla lliure, amb la única afany de fer-ho el millor possible. 

Però si diem que aquest concurs és especial per a nosaltres, és perquè, ara fa set anys, va veure la llum, la nova Colla Sabadell, una Colla que aquell deu de maig  va debutar sense més aspiració que la de ballar el millor possible la nostra dansa, ningú en aquella època es podia imaginar el que li oferiria la història a aquells entusiastes sardanistes.



El concurs de Sabadell se celebra a la cèntrica Plaça Sant Roc a les sis de la tarda, la música anirà a càrrec de la Cobla Contemporània.



Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada