diumenge, 24 d’abril del 2016

La Colla Sabadell guanya la primera tanda, però no és suficient per guanyar el concurs de Sant Cugat.

Vint colles participants, d’arreu de Catalunya, han ballat les sardanes interpretades per la cobla empordanesa Bisbal Jove. A la plaça Octavià, presidida pel Monestir de Sant Cugat i amb un matí força assolellat, ha començat el concurs a les dotze del migdia.

La colla Sabadell ha encetat el seu primer concurs del Campionat Territorial de les Comarques Barcelonines.

La primera sardana ballada per aquestes colles ha estat “Enyorances d’estiu”, d’en Marcel Sabater, seguida de “Aniversajant”, d’en Xavier Piñol.

La Taca Verda, que en aquest concurs ha ballat amb alineacions diferents a cada tanda, ha seguit fil per randa l’acurada interpretació d’en Joan Aracil. Val a dir que els nostres dansaires han demostrat, una vegada més, la seva qualitat sardanista i tant els que han ballat, com la resta del grup hem coincidit en que tenim una colla bona, forta i amb molta empenta per seguir millorant.

No obstant, malgrat que la Sabadell ha fet un primer a la primera tanda, no ha estat així a la segona, on la colla Roques Blaves ha aconseguit guanyar per unanimitat, per tant també s’ha emportat la victòria en aquesta segona jornada del Territorial tant sols per un punt de diferència, el tercer lloc, ha estat per a la colla Ressò de Sabadell.

Aquest resultat ens diu que hem de continuar en el camí de l’esforç per poder ballar cada vegada millor i així assolir el nivell que volem.

Les noies de la Sabadell amb la
seva rosa, els nois vam rebre el llibre
puntualment la diada de Sant Jordi
La sardana revessa ha estat resolta i acabada bé per quatre colles, entre elles la colla Sabadell. Des d’aquí volem felicitar i agrair, una vegada més, a en Joan Aracil aquest regal.

TV Sant Cugat, que ha seguit tot el concurs de sardanes, ha entrevistat a la Marta Lorente i a el Lluís Solé, dos dansaires de la colla, els quals han donat la seva opinió sobre el moment que viu la sardana a casa nostra, els valors que transmet i com es preveu el seu futur. Ja fora de càmera, han acabat fent esmena a la falta de difusió de la nostra dansa en els medis de comunicació, recalcant que la sardana forma part de la identitat del nostre poble i ha d’estar viva en la nostra cultura.

Les dones de la colla avui han tingut una bonica sorpresa. Els cavallers de la Sabadell els han ofert la rosa de Sant Jordi. Moltes gràcies a tots ells!


Cristina Alcaraz



La Sabadell a Òdena l'any passat
I diumenge que ve, tercera jornada del Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona a Òdena, com sempre el concurs se celebrarà a mig dia al Parc de la Font, la música anirà a càrrec de la Cobla Sabadell.

Els de la "Taca" tenen l'obligació de guanyar en les dues tandes si volen continuar aspirant a aconseguir una altra cop aquesta competició.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada