diumenge, 1 de novembre del 2015

La Sabadell torna a guanyar a Girona en la Categoria de Veterans Lliures

La Sabadell ballant "Girona m'enamora"

Els de la Colla Sabadell han viatjat fins a Girona amb el mateix esperit que la Arraona ho va fer a Banyoles la setmana passada, on la primera consigna va ser passar-s'ho bé. I bé és cert que ho han aconseguit. Els de la Taca verda s'han presentat a Girona gairebé amb tota la plantilla al complet. Amb els deures complerts, el concurs organitzat per les Colles del GEiEG era un caramel difícil de rebutjar, ja que també era puntable per al Campionat de Catalunya en la Categoria Gran i també era la final del Campionat de Veterans Grup B, sense oblidar-nos de totes les categories del Campionat Territorial de Girona. Un concurs gegant en el qual han participat un total de 48 colles, més de 600 dansaires sense comptar els acompanyants.

Dansaire demanant el públic
una mica de silenci

Aquest ha estat sens dubte el gran handicap que han tingut els organitzadors, moltes colles en una interminable llista de categories, amb tot, el concurs fins el moment d'anunciar les classificacions, tan sols ha durat dues hores, fins aquí tot molt raonable, el però, ha estat el repartiment de premis, que s'ha allargat en el temps més del que seria lògic, la llarga espera ha estat un peatge que hem hagut de pagar amb molta paciència, però amb molta comprensió per part de tots, perquè enteníem al que s'enfrontava l'organització del concurs.

El concurs que ha fet la Sabadell no podia ser millor, la primera sardana que ha tocat ballar era "Al mestre Puigferrer" de Josep Coll, realment el que no es pot dir és que s'hagi gaudit molt de la música, simplement perquè des de la posició en què es trobava la colla a la plaça, més que escoltar, s'intuïa, en alguns passatges simplement no se sentia res, absolutament res, i tot per tres motius: un, la llunyania de la cobla, el segon el vent regnant, i el pitjor de tot, l'enrenou que feia el públic, el soroll era tan insuportable que un dels nostres dansaires ha demanat silenci al respectable al més pur estil "Pepe Pótamo". Amb el seu crit "Hipohuracanat", aquest crit, a punt ha estat de fer parar la cobla pensant que ells eren els que havien de callar, realment aquest espinguet que ha arribat fins i tot a despentinar a algun dansaire, ha aconseguit que es fes el silenci, encara que això tan sols ha durat el que duren dos peixos de gel en un whisky on the rocks, amb molta resignació s’ha acabat de ballar aquesta sardana com s’ha pogut.

A la segona tanda la Cobla Ciutat de Girona ha interpretat la coneguda sardana "Girona m'enamora" de Ricard Viladesau, i amb aquesta sardana i com no podia ser d'altra manera, els dansaires de la Sabadell, seguint la primera consigna del dia s'ho han passat de por.

La Hortensia i el Barto
recollint el primer premi

Els de la Taca Verda s’han emportat el primer premi a casa, i com en els vells temps, amb la participació de tots els membres del Grup, o el que és el mateix, dues alineacions completament diferents, que demostra que hi ha molt fons d'armari  a l'hora de fer anelles força competitives.




En principi aquest era l'últim concurs de la temporada, però encara ens queda un per fer, ja que abans que comencés la competició a Girona, ens ha arribat formalment la invitació de la Unió Anelles de la Flama de Valls, per la tradicional exhibició de les Colles Campiones de Catalunya dins de la Gran final de Campionat de les Colles Sardanistes, alevines, infantils i juvenils. L'altra colla campiona que també serà convidada, sortirà de la final de Balaguer, que se celebrarà el proper diumenge en la categoria absoluta. Arriba a la capital de la Noguera destacada la Colla Mare Nostrum, molt malament li haurien d'anar les coses per deixar escapar aquest campionat a favor de la Violetes del Bosc.

Manuel Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada