dissabte, 8 de març del 2014

L'ALCALDE DE BARCELONA, XAVIER TRIAS, ENCAPÇALARÀ LA DELEGACIÓ BARCELONINA PER REBRE LA BANDERA DE LA CAPITALITAT SARDANISTA. Article publicat a Sardanaesportiva.cat.

EL FOSSAR DE LES MORERES ES PREPARA PER ACOLLIR ELS ACTES DE LA PROCLAMACIÓ DE LA CIUTAT COMTAL, CAPITAL DE LA SARDANA 2014

L'ESCRIPTOR MÀRIUS SERRA ÉS L'AUTOR DEL PREGÓ I EL COMPOSITOR JESÚS VENTURA L'AUTOR DE LA SARDANA DE LA CAPITALITAT
7 COLLES SARDANISTES PARTICIPARAN A L'ESPECTACLE " LA CULTURA ÉS ....... NOSTRE" QUE TANCARÀ LA DIADA INAUGURAL

Felip Vallejo
A  2/4 de 12 del matí començarà l'acte amb el lliurament de la bandera de la Capitalitat i seguidament l'escriptor Màrius Serra farà la lectura del pregó.
El Fossar de les Moreres /  Imatge: Viquipèdia.org
Junt  amb l'Alcade de Barcelona, hi seran també el Conseller de Cultura , Ferran Mascarell, el Regidor de Cultura, Jaume Ciurana,  l'Alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Victor Sellés i el President de la Federació Sardanista, Joaquím Rucabado, entre altres. 

A les 12 del migdia aproximadament, començarà una ballada de sardanes a tocar del Passeig del Born, oferta per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, en que s'interpretarà la sardana de la Capitalitat amb el nom deBarcelona 2014 i s'anunciran els Premis Capital de la Sardana d'enguany.

L'acte se suma a les activitats programades amb motiu del Tricentenari 1714 - 2014 i compta amb la col.laboració del Born Centre Cultural.

Cal dir que en cas de pluja, els actes tindran lloc a l'interior de la basílica de Santa Maria del Mar.

Per la tarda, els actes seguiran  a l'Avinguda de la Catedral amb el següent programa: .
A les 5 de la tarda,  Jaume Barri + La cobla Xica amb un espectacle d'animació infantil.

A 2/4 de 7 seguirà l'estrena del concert de Macedònia amb la cobla Lluïssos de Taradell. 

I a les 8 del vespre començarà la Festa inaugural "La cultura és .... nostre", coordinada per Montserrat Colomé,  en col·laboració amb Amunt Produccions, Comediants i entitats de cultura popular de Barcelona.

Cal remarcar la participació de les colles sardanistes:  9 de novembre, Amunt i Crits, Cabirols, Encís, Mirant al Cel, Violetes del Bosc i Xàldiga.  

La música anirà a càrrec de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, dirigida per Marcel Casellas i la Cobla per la Independència, que farà aparèixer més de 100 músics pels quatre laterals de la plaça.

http://sardanaesportiva.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada