dilluns, 24 de setembre del 2012

Concurs del Pla de la Catedral de Barcelona, Colla Sabadell.


Quan tota la Colla estava convocada per al diumenge al matí a l'Estació de la Renfe, a última hora es va decidir canviar el mitjà de transport pels Ferrocarrils de la Generalitat, ja que els treballadors de l'empresa estatal encara estaven de vaga encoberta, i corríem el perill de no arribar a temps a Barcelona, per tant el dissabte a la nit els telèfons van treure fum per tal de canviar el lloc i l'hora de sortida.

Un cop arribats al Pla de la Catedral, hem vist de seguida que alguna cosa havia canviat, després d'estudiar detingudament la plaça ens hem adonat que l'escenari estava muntat a l'escalinata de la Catedral, quedant la cobla al centre del Pla de la Seu , i és que als dansaires de la Sabadell no se'ns escapa res. 

Aquesta  nova ubicació del empostissat ha millorat notablement el so de la cobla, per tant les colles hem escoltat millor les notes de les sardanes,-molt ben pensat, si senyor.

El concurs ha començat amb el Galop Olímpic de Joan Lluís Moraleda, aquest galop es va interpretar a la sortida dels sardanistes a la cerimònia inaugural de les Olimpíades de Barcelona i que ara es celebra el vintè aniversari.

Si el canvi del lloc de l'escenari ha estat tot un encert, no podem dir el mateix de l'elecció de les sardanes de lluïment, la primera per als veterans ha estat "Per un mateix camí" de Jordi Molina que tira 37 de curts per 99 de llargs, no és la primera vegada que passa això, aviat si continua aquesta moda, els dansaires de les colles veteranes haurem de ballar amb bombones d'oxigen. La segona "L'anell de prometatge" de Vicenç Bou, una mica més curta, en ser una sardana molt balladora, els compassos han pesat menys.

Bon concurs el d'avui, ja que la Taca Verda ha quedat classificada en segon lloc d'un total de tretze colles amb una alineació inèdita, una bona prova de cara al concurs de Cornellà. Avui també ha estat un dia d'alegria, ja que ha debutat la Isabel, una experta sardanista que després de molts anys ha tornat a la competició, moltes felicitats.

Al final del concurs s’ha estrenat la sardana "Colla Horitzó" que ha sigut la de germanor, el capdanser de la Horitzó Joaquim Gil ha fet lliurament de la insígnia de la Colla al seu autor l’Alfred Abad.

Una altra novetat ha sigut l'actuació del Grup Macedònia, que ha fet les delícies de la canalla, han cantat una cançó titulada "Ballen", una història d'amor entre dos sardanistes (noi i noia)

La mala notícia del dia ha estat sens dubte la sortida del Jaume Nonell de la Colla per motius personals. El 2009 la Colla Sabadell va retornar a les activitats sardanista amb una barreja dansaires veterans que estaven alguns anys sense ballar i altres amb molt poca experiència, el Jaume va acceptar el repte d'aconseguir que aquell grup tan heterogeni de dansaires fos el que és avui, una colla capdavantera en la categoria de veterans.

Per tot això t'estem molt agraïts, la “Gran Taca Verda”  és el que és avui gràcies a tu. La “Associació  Sardanista Colla Sabadell”, és i serà sempre casa teva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada