dilluns, 4 de juny del 2012

Concurs de Berga, Campionat Territorial Comarques Barcelonines, Colla Arraona.

Durant la setmana la Meteo va estar anunciant pluges abundants a tot Catalunya, i molt especialment al paratge de la Font Negra, un lloc que està ben a prop de Berga, curiosament on tenien pensat anar a dinar els dansaires de la Arraona. Però cal alguna cosa més que una petita tempesta per espantar a aquest grup de intrèpids sardanistes,  amb un cel completament tapat, la Taca Verda va partir cap al seu destí desafiant els elements.

Un cop arribats al destí vam poder comprovar la bellesa del lloc, la font Negre està dintre de un bosc de pollancres que travessa la riera de Metge, per poder passar d'un berenador a un altre hi ha diversos ponts de fusta i per a la canalla hi ha també un parc amb jocs infantils. I el més important de tot, no va caure ni una gota mentre vam estar allà.

Després de donar unes quantes voltes sense sentit per dins de Berga, per culpa d’un navegador ressentit es va arribar per fi a la Plaça Viladomat, i mentre fèiem els cafès a la terrassa d’un bar, tot d'una va començar a ploure, obligant a l'organització a traslladar el concurs al Pavelló Esportiu.

Quan van arribar les Colles al pavelló, ja estava gairebé tot al seu lloc, per tant el concurs va començar amb pocs minuts de retard.

El fet més destacable, és que tot i saber les sardanes amb antelació, la Mercè va estudià les sardanes mirant el CD de lluny, amb això va tenir prou per fer una magnifica interpretació, que la resta de la colla va seguir sense cap problema, demostrant que el resultat de Torroella no va ser casualitat. Al final l’Arraona va guanyar el concurs amb tot mereixement, tot i la pluja per a nosaltres ha estat una bona Patum.

El moment més curiós de la tarda el va protagonitzar la Cobla Pirineus de Berga, quan estaven interpretant l'última tirada de la sardana de Germanor, que porta per títol "Cim d'Estela, 50 anys" de Josep Farràs i Casòliva, tots els músics del metall el flabiol i el contrabaix es van posar a cantar una cançó de l'obra de teatre "Els pastorets" arranjada especialment per a aquesta sardana, va ser un moment molt emocionant en què el públic i els dansaries els van premiar amb forts aplaudiments.

I ja per acabar recordar que el proper concurs és a Esparreguera, on participaran la Sabadell i la Arraona.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada