diumenge, 17 de juliol del 2011

Concurs de Vilanova i la Geltrú, 16-7-2011

Primer concurs del Campionat de Catalunya per la Colla Sabadell, després de divuit anys de la seva última participació, en la qual va aconseguir quedar subcampiona del Bàsic Honor Veterans.

Molt de temps ha passat ja d’aquella època, i algunes coses han canviat a millor, com per exemple la imatge de les colles, amb uns uniformes molt més còmodes i moderns que els anteriors. El format dels concursos segueix sent el mateix, l'únic que ha variat han estat les tirades de les sardanes, de deu s'ha passat a set, una gran idea de cara a les colles infantils i veteranes, no així per a les grans, penso que aquestes colles haurien de continuar ballant les sardanes amb deu tirades, d'aquesta manera es demostraria quina colla està més en forma, i el jurat tindria més temps per jutjar-les.

De l'últim assaig previ al Concurs de Vilanova, no es van poder extreure gaires conclusions, la Carme i el Jesús per culpa de les seves lesions no van poder emprar-se a fons, i la Montserrat i el Joan absents per vacances, quedava doncs la incògnita de com es comportaria la Colla el dissabte a la nit.

A l'hora de la veritat la Colla va estar a un bon nivell, les dues sardanes, “Terranostra” i “Sardanes a Olot” que van ser interpretades per la Cobla Ciutat de Cornellà, eren ideals per al lluïment de les colles, i la Sabadell es va emprar a fons, sense importar-los els riscos que això comporta, segons els nostres "Espies Insubornables" des de fora es veia una colla molt compacta.

Com deia al principi hi ha coses que han canviat en aquest temps, però hi ha unes altres que segueixen inamovibles, per al jurat, encara segueix prevalent al fet que les colles siguin conservadores en la interpretació, a les que assumeixen els riscos i per tant donen espectacle als espectadors.

Al final la classificació va ser gairebé l'esperada, va guanyar la Colla Toc de Dansa seguida de la Colla Ressò, tercera i aquí va saltar la sorpresa la Colla Roques Blaves de la Passió, en quarta posició Colla Sabadell, cinquena Dansaires de Maig i sisena Sempre Laietans.

La travessa va ser l’esperada, amb l'única variació de la Colla Ressò que va pasar per devant de la Colla Roques Blaves de la Passió.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada